Waarom: filosofie​

 

Leiderschap in transitie;

anders kijken, meer zien

 

Mijn vertrekpunt is dat we meer vermogens ter beschikking hebben dan het rationele denken waarin we zijn opgeleid en getraind. Vermogens als intuïtie, sensitiviteit, beelddenken, lichaamswijsheid en spiritualiteit. De maatschappelijke uitdagingen en transities van deze tijd vragen dat we ook deze kanten van onszelf ontwikkelen en benutten. Immers, meer van het zelfde is niet de oplossing.

 

De huidige manier van denken en doen is niet langer toereikend en brengt niet wat nodig is. In mijn logo is dit de bovenste gebogen lijn. Tegelijkertijd is iets nieuws al ontstaan en zich aan het vormen; de onderste lijn in het logo. Het tussengebied tussen deze lijnen is de transitiefase waar oud en nieuw tegelijkertijd bestaan en in de praktijk door elkaar heen lopen. Dit overgangsgebied is mijn werkterrein. 

 

Nieuwe organisatievormen, werkwijzen, concepten, doelen, producten en diensten bestaan naast het oude, of lopen door elkaar heen. Dat levert spanningen en conflicten op, die aan de ene kant zorgen voor onontbeerlijke veranderbrandstof en aan de andere kant van alle betrokkenen visie en uithoudingsvermogen vragen. En er is een nieuw elan, nieuwe energie, nieuwe ideeën en oplossingen. Kortom, het schuurt én het kriebelt: het vraagt leiderschap. 

Leiderschap gaat voor mij over zijn wie je bent, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor wat je anderen en de wereld te bieden hebt en dat dan gewoon doen. Persoonlijk leiderschap dat geworteld is in authenticiteit en gestuurd wordt door intentie. "Wees de verandering die je in de wereld wilt zien", zei Ghandi terecht.

 

En daar komen leiderschap en transitie voor mij bij elkaar. Werken in het overgangsgebied tussen oud en nieuw, daar waar het schuurt en kriebelt. Bijdragen aan het leiderschap dat dit vraagt. Alle vermogens en talenten die je als mens hebt aanboren en inzetten. Mijn missie is de natuurlijke vermogens van mensen om te voelen, te ervaren en anders te kijken te openen en praktisch toe te passen. En zo met elkaar stappen te zetten op weg naar een duurzame wereld.

 

 

© 2023 by CONSULTING SOLUTIONS. Proudly created with Wix.com

  • c-facebook
  • Twitter Classic
  • Google Classic